Uw autoruiten tinten: heeft dit toegevoegde waarde?

Uw autoruiten tinten: heeft dit toegevoegde waarde?

Wilt u uw autoruiten tinten? Dan zijn er Nederlandse richtlijnen waarmee u rekening moet houden en een goede specialist weet hier alles van. De voorruit moet na het tinten bijvoorbeeld minimaal 75 procent lichtdoorlatend blijven en bij de zijruiten aan de voorkant van de auto is dit 70 procent. De meeste mensen die hun autoruiten tinten doen dit dan ook op de achterruit of de zijruiten achterin. Een specialist kan dit in een paar uurtjes voor u doen en vanaf dat moment heeft u een auto met getinte ramen. Steeds meer mensen besluiten om deze werkzaamheden uit te laten voeren, maar heeft dit eigenlijk wel toegevoegde waarde?

Autoruiten tinten: wat zijn de voordelen?

De beste manier om dit vraagstuk te beantwoorden is door de voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen. Hier vindt u eerst een lijstje met de voordelen waarvan u met getinte autoruiten profiteert.

  • Laat enkele autoruiten tinten en uw auto wordt van binnen minder snel warm. Dit merkt u als u bijvoorbeeld uw auto in de zon geparkeerd heeft of als u in de palle zon rijdt.
  • U heeft meer privacy op de achterbank als u de autoruiten daar tinten laat. U kunt even rustig borst voeden, zich omkleden of een luier verschonen.
  • De personen op de achterbank komen niet in de palle zon te zitten, maar worden hiervan beschermd. Dat is fijn als u bijvoorbeeld een baby heeft en deze de zon recht in de ogen krijgt.
  • U zal uw airconditioner minder gebruiken als u uw autoruiten laat tinten, omdat uw auto van binnen minder snel warm wordt. En dat heeft weer als gevolg dat u minder brandstof gebruikt.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er niet alleen voordelen te noemen. Laat uw autoruiten tinten en u krijgt met de volgende nadelen te maken.

  • Het zicht naar buiten neemt af, dus laat uw autoruiten nooit te donker tinten. Vraag de specialist of u een paar auto’s uit mag proberen voordat u een keuze maakt over de tint die voor u het beste is.
  • Slecht aangebrachte folie kan gaan pellen. Dit zal op den duur sowieso gebeuren, maar als u naar een kwalitatieve specialist gaat dan haalt u in ieder geval de levensduur. Het is ook goed om een garantie te vragen, zodat het folie hersteld wordt als deze vroegtijdig loslaat.
  • Het is mogelijk dat de politie u aanhoudt om de lichtdoorlaatbaarheid van uw ramen te meten. Hier hebben ze een speciaal apparaat voor en er zijn strenge regels. Dit kan vervelend zijn.
  • Deze regels zijn in het buitenland mogelijk anders. Let hier goed op als u van plan bent uw auto mee te nemen op reis.

Wel of niet uw autoruiten tinten?

Het antwoord op deze vraag krijgt u als u de voor- en nadelen tegen elkaar af streept. Wegen de nadelen te zwaar voor u, dan laat u deze behandeling beter achterwege. Ziet u de voordelen als belangrijker dan de nadelen, dan is het tijd om met een specialist te gaan praten. Samen bepaalt u dan bepalen hoe jullie verder gaan. Laat uw autoruiten tinten en u kunt altijd koel de weg op.

Kijk voor meer informatie over het tinten van uw autoruiten op www.proautotint.nl.

admin

Reacties zijn gesloten.