Kun je als startend bedrijf direct al een auto leasen?

Kun je als startend bedrijf direct al een auto leasen?

Voor wie besluit om een bedrijf te starten breekt er een hectische tijd aan. Eerst moet er een bedrijfsplan worden geschreven en daarna ga je je bij de Kamer van Koophandel inschrijven. Vervolgens moet er financiering worden geregeld en is er een goede locatie voor het bedrijfspand nodig. Vaak moeten er ook productiemiddelen worden aangeschaft en is er budget nodig voor promotie en acquisitie. Eigenlijk komt het dan helemaal niet uit als er veel moet worden geïnvesteerd in een bedrijfsauto. Leasen is dan een prima oplossing.

Voorwaarden voor startende bedrijven

Het is voor de meeste starters niet nodig om meteen een nieuwe bedrijfsauto aan te schaffen. Een goede occasion, of dat nu een personenwagen is of een busje, voldoet uitstekend. Gelukkig zijn dit soort auto’s ruimschoots voorhanden bij leasemaatschappijen. Voor startende bedrijven is het lastig om een aanbetaling te doen. Ook kan een startende ondernemer nog geen jaarcijfers laten zien. Daarnaast is er de onzekerheid of het bedrijf wel een succes zal worden. Het is echter desondanks mogelijk om een occasion te leasen. Check dit altijd bij de maatschappij.

Welke auto is geschikt?

Als nieuwe ondernemer heb je vast wel gedroomd over passend zakelijk vervoer. Zelfs met occasions is bijna elke wens op dat gebied wel in te vullen. Met een representatieve auto kun je klanten binnenhalen. Een mooie auto straalt immers vertrouwen uit en dat is waar klanten erg gevoelig voor zijn. Wie voor installatiewerk veel onderweg is heeft veel meer behoefte aan een bedrijfsbus. Ook die zijn als occasion voor aantrekkelijke bedragen te leasen. Voor je werk kan het ook zijn dat je een hele andere auto nodig hebt en daarvoor zijn altijd verschillende afmetingen. Kijk hier voor de verschillende afmetingen van bestelbussen.

Vraag advies

Als je onzeker bent over het soort auto voor je bedrijf of over de wijze van leasen kun je daarover informatie krijgen bij de adviseurs van leasemaatschappijen. Zij hebben begrip voor je positie als startende ondernemer en kunnen handige tips geven over het afsluiten van een leasecontract. Eén van de mogelijkheden is, dat je voor het eerste jaar kiest voor een oudere voordelige occasion. Als het goed gaat met het bedrijf kun je na een jaar al overstappen op een wat nieuwer of luxer duurder exemplaar. Door deze strategie te volgen kun je het eerste jaar voordelig rijden.

admin

Reacties zijn gesloten.