Een autoverzekering berekenen zonder kenteken

Een autoverzekering berekenen zonder kenteken

De premie voor je autoverzekering berekenen zonder kenteken is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een kenteken van een vergelijkbare auto of een aantal gegevens van de auto. Echter het afsluiten van de verzekering is pas mogelijk wanneer je het kenteken ontvangen hebt. Daarbij heb je ook een meldcode nodig. De meldcode van je auto staat vermeld op je kentekencard of deel 1B van je kentekenbewijs. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Als je de meldcode nog niet weet, dan kun je uiteraard contact opnemen met de verkoper waar je de auto hebt gekocht.

Welke autogegevens heb je nodig?

Ook zonder kenteken kun je dus de premie van je autoverzekering berekenen. Je moet dan weten van welk merk je auto is en welk model type. Meestal moet je ook het bouwjaar, type, de bouwmaand en de brandstof invullen en doorgeven of je een handgeschakelde wagen hebt of juist eentje met een automaat. Normaalgesproken ontvangt de verzekeraar deze gegevens op basis van het kenteken en hoef je dit dus niet in te vullen. De vergelijker op autoverzekering.nl werkt helaas niet zonder kenteken. Je kunt dan dus het beste even zoeken naar een vergelijkbare auto en daar het kenteken van invullen om een goede vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende autoverzekeringen om vervolgens de meest voordelige autoverzekering te kiezen wanneer je het kenteken wel ontvangen hebt.

Wegenbelasting berekenen zonder kenteken

Wanneer je het ledig gewicht van je nieuwe auto weet, kun je ook zonder kenteken alvast de wegenbelasting berekenen. Het ledig gewicht is echter niet zonder kenteken op te vragen bij het RDW dus moet je dit handmatig uitzoeken. Gebruik de zoekmachine op internet en type in het merk van je auto, het typenummer en het zoekwoord ledig gewicht. Je kunt met het ledig gewicht in een oogopslag zien bij de belastingdienst hoeveel je aan wegenbelasting moet betalen.

Vergelijking bij een autoverzekering berekenen zonder kenteken

Als je dus een auto hebt gekocht waarvan je het kenteken nog niet weet of je hebt een auto op het oog, dan kun je wel al je autoverzekering berekenen zonder kenteken. Zoek het kenteken van een vergelijkbare wagen op een autoverkoopsite en plaats deze in de vergelijker van autoverzekering.nl Vul daarna jouw persoonlijke gegevens in en je ziet welke autoverzekeringen met bijbehorende premies en dekkingen voor jou geschikt zijn.

admin

Reacties zijn gesloten.